Produkter: Access og e-conomic

Hent e-conomic tabel til Access
til videre behandling.

Baggrund: Kunden har et Access-program og e-conomic. Han ønsker, at data for de anvendte varer er ens i disse to systemer. Den manuelle metode med overførsel af csv-filer var ikke tilstrækkelig.

Opgave: Overfør løbende Varer fra e-conomic til Access-programmet.

Løsning: Hent Varer fra e-conomic og indsæt i særskilt tabel.

Bemærk: Vi kan hente data fra alle e-conomic tabeller til Access.

Reference: Steffen Kristensen, Scherers Elektro ApS, steffen@scel.dk, +45 44 84 37 38

Access modul til håndtering af ordrer mellem program og e-conomic.

Baggrund: Kunden har et Access-program bl.a. til at håndtere ordrer.

Opgave: Access programmet skulle udvides til at overføre disse ordrer inkl. ordre-linjer til kundens e-conomic.

Løsning: Oprettelse af API i e-conomic for at skabe mulighed for udveksling af data. Programmet skulle hente priser mv. i e-conomic for at kunne levere disse sammen med ordren og ordrelinjerne. Opgaven bestod således i både at læse og skrive data mellem Access og e-conomic.

Bemærk: Vi kan hente data fra alle e-conomic tabeller til Access.

Reference: Steffen Kristensen, Scherers Elektro ApS, steffen@scel.dk, +45 44 84 37 38

Data fra Nets til e-conomic.
Brugerspecifik overførsel.

Baggrund: Kunden modtager betalinger via Nets og ønsker gebyrerne overført med tekst, så man kan se fakturasum i teksten og gebyret i posteringen.

Opgave: Kunden ønskede at få dannet posteringer i kassekladden hos e-conomic således, at betalingerne er nemmere at afstemme med bankposteringerne.

Løsning: Bankposteringerne stemte naturligt ikke med fakturabeløbene, fordi der var fratrukket et gebyr. Det viste sig tillige, at en betaling via Nets kunne indeholde betaling af flere fakturaer, og at disse betalingsdatoer ikke altid stemte med de datoer, som var indsat i e-conomic.

Vi lavede så et program i Access, som kunne tage denne fil fra Nets, dele den op i posteringer pr. fakturabetaling og herunder gebyr og sende tekst og gebyr til e-conomic.

Kasper Vedsø, Lightparts, info@LightParts.dk, +45 7174 7800

“FIK”-filen fra Danske Bank til e-conomic.
Brugerspecifik overførsel.

Baggrund: Kunden benytter FIK, Fælles Indbetalings-Kort, og ønsker at overføre data fra “FIK-filen” til kassekladden i e-conomic.

Opgaven: Omdan fik-filen til brugerspecifikke data og vis data i Excel til eventuelt justering inden overførslen.

Løsning: Vi lavede et Access-program, som henter data fra FIK-filen, omdanner den som specificeret af kunden, f.eks. med kundens kontonumre. Programmet afstlutter med at starte Excel efter at have sendt dataene dertil. I Excel kan kunden eventuelt justere data og derefter danne “csv-filen”, som kan indlæses i e-conomic.

Konatakt os for reference.

Opstart og løbende bogholderi i
e-conomic.

Baggrund: Kundens virksomhed skulle starte op og han ønskede at få ført regnskab til firmaet.

Opgave: Finde regnskabsprogram, oprette regnskabet og fastlægge rutiner til at føre regnskabet.

Løsning: Vi valgte i fællesskab e-conomic. Jeg oprettede en profil og tilsvarende til Danløn. Jeg anbefalede brugen af Smart Box. Jeg har siden opstarten ført bogholderiet og har anbefalet en revisor, som nu står for årsregnskabet.

Reference: Steffen Voel Jensen, Voel Consult, steffen@voelconsult.dk:

”Jeg har været særdeles tilfreds med ydelser og rådgivning og kan varmt anbefale Financial Data Solutions ApS”

Samling af 2 regnskaber i
e-conomic

Baggrund: Kunden ønskede i modsætning til tidligere at føre hele regnskabet i én selvstændig installation af e-conomic. Kunden ønskede adskilte regnskaber for to afdelinger i firmaet med deling af fællesudgifter og startede derfor med 2 installationer af e-conomic.

Opgave: Kunden mente, at Afdelinger / Dimensioner hos e-conomic kunne klare opgaven, og ønskede derfor at sammenlægge regnskabsdataene i én e-conomic installation. Dette skulle ske midt i regnskabsåret med virkning fra fra 1. januar.

Løsning: I første omgang eksporterede vi hele årets posteringer fra Afdeling B til Access. Her justerede vi bilagsnumre, så de ikke karambolerede med dem fra Afdeling A. Vi oprettede nye konti, varenumre osv. osv. og overførte data til diverse kassekladder, oprettet til formålet.

I denne proces opdagede vi, at indgående balance fra årsregnskabet ikke stemte. Opgaven blev således udvidet til at få ALT til at stemme. Jeg allierede mig med revisor og bogholder og fik langt om længe tingene til at hænge sammen. Bogholderen har i samme moment overtaget bogholderiet med revisoren til at klare årsregnskab.

Reference: Kasper Vedsø, Lightparts, info@LightParts.dk, +45 7174 7800